Als jij of iemand die je kent nieuw is in whisky of zelfs whisky (waarbij je de e voor de Scotch-variëteit laat vallen), dan is dit misschien wel de beste primer die je kunt kopen!

LET OP: dit is 100% een boek voor een beginner / beginnend whiskyliefhebber (niet om afbreuk te doen aan de waarde waar ik van heb genoten).

Het is een korte, maar informatieve lezing die de lezer in een snel tempo door de uitgestrekte werelden van whisky leidt.

Beste Introductieboek Over Whisky

Duidelijke En Beknopte Inhoud

Met slechts 22 pagina’s (merk op dat het behoorlijk dik is, net als zwaar karton) duurt het slechts 20-30 minuten om in een langzaam, aangenaam tempo te lezen.

Maar het zit boordevol goede inhoud die je kunt gebruiken om online onderzoek te doen, of je kunt je huidige verzameling bekijken voor enkele opmerkingen die worden gemaakt.

Deze secties zijn de belangrijkste delen van het boek:

  • Proef 101 waar je whisky voor het grootste deel niet proeft, en die is onderverdeeld in drie hoofdsecties:
    • Graan is de basis voor je smaakprofiel
    • Waarvoor werd het eerder gebruikt en hoe hout nieuwe vs. gebruikte vaten
    • Plaats temperatuur en vochtigheid hier een grote rol
  • De taal van het label is gedekt
  • Eindelijk af met een uitklapbare kaart van de verschillende regio’s en overkoepelende smaakprofielen op hoog niveau die mogelijk bij uw huidige palet passen

De favoriete slogan van de auteurs is:

Niet Vergeten. Het Is Kras & Snuif!

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er door het hele boek heen verschillende kras- en snuffelstippen geplaatst.

Drie van mijn favoriete geuren zijn:

  • Gerst op de graanpagina
  • Sandelhout op Japans vat
  • Apple voor Ierse geo-afbeelding

Het is best leuk om eens lekker te krabben en te snuffelen, misschien denk je er om voor de hand liggende redenen nog eens over na om dit in je plaatselijke coffeeshop te lezen!

Laatste Gedachten

De auteurs verdienen mijn lof voor het maken van een boek dat benaderbaar is en de lezer niet beledigt als het gaat om een vaak moeilijk onderwerp.

Ook al is het maar een handvol pagina’s en het duurt minder dan 30 minuten om te lezen, laat je niet voor de gek houden. Dit boek staat boordevol informatie en ruikt!

Ik zal het persoonlijk de komende tijd in mijn whiskykast bewaren als naslagwerk. In het bijzonder de wereldkaart/gids van smaak/smaakregio’s.

We moeten allemaal ergens beginnen en ik denk dat dit een geweldige plek is om dat te doen!