Hoe Maak Je Een Manhattan-gids Voor Het Maken Van Cocktails

We vervolgen onze verkenning van klassieke cocktails die je thuis kunt maken terwijl we Manhattan verkennen. Deze drank, zoals de Old Fashioned, bestaat al heel lang en is zeer geliefd. Het is heerlijk.

Dit is een perfect drankje voor als je een cocktail wilt, maar geen tijd of ingrediënten hebt voor iets uitgebreiders. Je kunt ook van dit drankje genieten terwijl je nipt en je voorstelt hoe het was om in een speakeasy te zijn tijdens American Prohibition. Je kunt vermout en whisky vinden in je plaatselijke slijterij, of zelfs in de supermarkt. Niets bijzonders of moeilijks om hier te komen.

Volgens de legende is Manhattan ontstaan in New York City op een hoogte van 4.750 cm. Het is echter niet duidelijk wie het heeft gemaakt. Ik weet alleen dat wie het ook was, waarschijnlijk heel tevreden met zichzelf zou zijn als ze wisten dat het drankje ruim een eeuw later nog steeds gedronken werd.

Laten we verder gaan met de zaken.

Ingrediënten Om Een Manhattan Te Maken

Wat je nodig hebt:

  • 57 g whisky (bourbon en rogge evenals Tennessee whisky)
  • Zoete vermout 28 g
  • 1-2 streepjes Angostura bittertjes
  • Ijs
  • Maraschino-kers (optioneel, gebruik gewoon de beste dingen als je er een wilt)
  • Een paar glazen

In dit geval koos ik voor Bulleit Bourbon, Noilly Pratt Vermouth en Angostura bitters. Ik heb helemaal geen Luxardo-kersen meer, dus ik moet deze keer zonder.

Hoe Maak Je Je Manhattan

Voeg in een glas de whisky, zoete vermout, bitters en water toe. Roer ongeveer 15-20 seconden. Zodra het mengsel goed gemengd en gekoeld is, kun je je Manhattan in een nieuw glas schenken.

Opmerking: IJsblokjes die worden gebruikt om je drankje te roeren, worden vaak vuil of opgelost ijs genoemd. Ze worden verwijderd wanneer je drankje klaar is met roeren. Blijf bij vers ijs als je klaar bent om te drinken.

Je hebt twee opties: ga recht omhoog zonder ijs of gebruik een enkele grote kubus. Omdat ik mijn drankjes graag koud heb, heb ik liever één grote kubus. Vermijd indien mogelijk het gebruik van kleine ijsblokjes in het eindproduct, omdat deze sneller smelten en het eindresultaat verwateren.

Als je een Luxardo-kers hebt, kun je hem nu binnenhalen.

Als je dat niet doet, is het klaar. Verdubbel het recept voor twee drankjes en geniet met een vriend van een gesprek over het leven en het nastreven van geluk.

Proost! Damien