H. Upmann Cubaanse Sigarenrecensie. De Magnum 54 Gordito

Een stevige Cubaanse sigaar, de Magnum 54 van H. Upmann werd pas in 2016 uitgebracht. We besloten om het 3-pack, ook verkrijgbaar in een tuboversie, eens te proberen.

In dit artikel bespreken we de H. Upmann Magnum 45 door de volgende punten te bespreken:

U kunt de bovenstaande links gebruiken om vooruit te springen of naar beneden scrollen voor meer informatie.

Overzicht

  • Merk: H. Upmann
  • Bereik: Magnum 54
  • Beoordeelde Vitolas: 4 x 54 Gordito
  • Wrapper: Vuelta Abajo, Cuba
  • Bindmiddel: Vuelta Abajo, Cuba
  • Vuller: Vuelta Abajo, Cuba
  • Fabriek: H. Upmann, Cuba
  • Handgemaakt: Ja
  • Lichaam: Midden
  • Geschatte rooktijd: 75 minuten
  • Prijs: / Single

De H. Upmann is gemaakt in 2016, net toen de korte, gedrongen gordito aan populariteit won. Het zijn de Magnum 46, 50, 48 en 48 die allemaal op hetzelfde concept zijn gebaseerd.

H. Upmann Magnum 54 Look & Feel

  • Wikkeltint: droge klei
  • Rolling Consistentie: Rechte
  • Lente: stevig
  • Aroma’s: Mest, Hooi, Kaneel

U ziet misschien eerst een rechte, gladde rol zonder zichtbare zachte plekken en een stevige veer. De tint doet denken aan droge klei en geeft een milde olieachtige glans af. De nerven zijn wat verfijnd, al heb je bij sommige sigaren wel eens een uitstekende ader.

In termen van aroma’s van de voet, verwacht mest, hooi en kaneel. Stro is een meer gebruikelijke descriptor voor sigaren dan hooi, maar de voet levert een onderscheidende grasachtige toon op.

H. Upmann Magnum 54 Beoordeling

De Magnum 54’s werden, net als de andere Cubaanse sigaren op Bespoke Unit, bewaard in een Boveda acrylhumidor die was gekalibreerd op 65% RV. De Boveda Butler werd gebruikt om ze te controleren.

Pre-Lighting-ervaring

  • Trek strak
  • Aroma’s: Chavril. Pompelmoes. Kaneel

Droog trekken kan een beetje krap zijn. Het masseren van het sigarenlichaam zal het lichaam echter meestal voldoende openen. Je vindt er ook rijke smaken. De metaalachtige kervelsmaak wordt ook wel Franse peterselie genoemd.

De kaneel die je eerder aan je voet rook, heeft ook een pittige citrus-pompelmoesgeur.

1e Derde Rookervaring

  • Opmerkingen: Pinda, Anijs, Terracotta

De sigaren zijn gemakkelijk te trekken en produceren een mooie donkergrijze as. De lijn is een beetje golvend maar niets ernstigs. Qua smaak levert het een rijk genuanceerd tableau van aroma’s op. De dominante noten bestaan uit gezouten pinda’s, zoete en pittige anijs en gedroogde terracotta aarde.

Deze droge aardse noot is een ode aan de Cubaanse muf, waar sigarenliefhebbers dol op zijn. De textuur is glad met een evenwichtig gewicht in de mond.

Tweede Derde Rookervaring

  • Opmerkingen: Cashew, Nootmuskaat, Zwarte Peper

We zien een lichte toename van het lichaam, waardoor het vierkant in de middelgrote categorie valt. Je zult een zwaarder mondgevoel ervaren in het tweede derde deel met meer druk op het gehemelte en dikkere rook.

Er is ook een bittere component vergelijkbaar met zwarte peper, die zeker aanwezig is op de retro-hale. De eerder genoemde gezouten pinda’s in het eerste derde deel zijn overgegaan in cashewnoten. De anijs is nu verdwenen en wordt vervangen door nootmuskaat. Het tweede derde deel van de ervaring is inderdaad erg pittig.

Laatste Derde Rookervaring

  • Opmerkingen: Koffiedik, Cacao Nibs, Mosterd

Over het algemeen is de complexiteit van de sigaren ingewikkeld. De sigaren bieden een breed scala aan aromafamilies die tijdens de hele ervaring met elkaar versmelten en elkaar aanvullen.

Het mondgevoel, zoals ik in het eerdere derde deel al zei, heeft een zachte textuur en weegt op het gehemelte. U wilt een goede balans in het gehemelte in termen van gehemeltestimulatie en samentrekking.

En wat betreft de levenscyclus, je kijkt naar een relatief consistente ervaring. Hoewel er enkele verschillen zijn tussen de tertsen, zijn ze allemaal relatief consistent omdat elk een verlengstuk is van zijn voorganger.

Ondertussen is de afdronk eigenlijk niet zo lang op deze sigaar en kunnen de uiteindelijke smaken enigszins vluchtig zijn. Het laat een aangename, rijke geur achter die kenmerkend is voor goede Cubaanse sigaren.

Algehele Verbranding

  • Essenrug zeer sterk
  • Brandhoek: Meestal recht
  • Temperatuur: Meestal koel
  • Draw: Ideale luchtstroom
  • Laatste rooktijd: 70 minuten

Het produceert geweldige as, zoals ik eerder heb vermeld. Het komt heel mooi uit en is erg sterk. Het is erg sterk en bestand tegen verplettering tussen je vingers. Wat betreft de temperatuur, deze is over het algemeen vrij koel.

Het zou warm worden als je het te snel rookt. Het zal geen problemen opleveren als je het in een gestaag tempo rookt. En dan in termen van de brandhoek, het kan een beetje golvend zijn, maar nooit echt een probleem. Ten slotte opent de loting, zoals eerder gezegd, vrij goed om precies het juiste niveau van luchtstroom te produceren.

Algehele Ervaring

De Magnum 54 is versierd met twee afzonderlijke banden. De ene die H. Upmann zegt is de band, terwijl de andere Magnum 137cm laat zien. Ze zijn typisch Cubaans van stijl en, hoewel niet bijzonder uniek, zeer stijlvol.

Wat betreft de doos, hier keken we naar dit pakje van drie tubo-sigaren. Het is mooi gepresenteerd met oranje met gebroken witte blokken. Het ziet er premium en elegant uit. De tubosa zijn sierlijk weergegeven met een stuk ceder binnen.

De Magnum 54-sigaar is vrij duur. Verwacht ongeveer te betalen, maar je kunt ze misschien voor ongeveer vinden

Als je in de VS bent, is het kopen van Cubaanse sigaren natuurlijk altijd een juridisch grijs gebied. Hoewel websites zoals iHavanas en Bellhop naar Frankrijk worden verzonden, weet ik niet zeker of het legaal is. Daarom kan ik het persoonlijk niet goedkeuren.

Deze sigaar is een geweldige keuze voor elke gelegenheid, vooral als hij in een tubo-formaat komt. Deze sigaar is perfect voor speciale gelegenheden, clubs en zelfs feestelijke sigaren. Het is een geweldige keuze om te delen met vrienden.

Dankzij het stevige uiterlijk en karakter is het een solide keuze voor de vroege avond als digestief.

H. Upmann Magnum 54 Koppelingen

De pittige smaak maakt het geweldig om te combineren met Bombay-mixen, poppadoms en chutney. De fruitigheid van de chutneys zou de bittere eigenschappen van de sigaren in evenwicht brengen, terwijl het koekje zijn hartige karakter naar voren zou brengen. Evenzo zouden ze de kruidigheid van de sigaren vergroten. Op een vergelijkbare manier zou je het ook als digestief kunnen hebben na een curry.

Een romige kip korma, boterkip zou mijn aanbeveling zijn. Ze zijn milder, dus ze zullen je smaakpapillen niet beschadigen als je een sigaar rookt. Bovendien kan hun crème de sigarentextuur nog gladder maken.

Of waarom niet eens kijken naar de klassieke Franse keuken? Lapin la moutarde is een combinatie van stoofpot van konijn en mosterd die het laatste derde deel van je unieke kwaliteiten naar boven haalt.

Wat dranken betreft, zou een uitgebalanceerde, medium-bodied aejo-rum in Spaanse stijl ideaal zijn. Natuurlijk kun je terecht voor een lekkere espressokoffie. Hoewel het een beetje kort zal zijn, is het nog steeds erg gezellig. Het kan worden gecombineerd met grappa om een ammazzacaff of corretto te maken.

Afsluitende Gedachten

De H. Upmann Magnum 54 is een luxe en elegante Cubaanse sigaar. Het heeft een modern formaat, maar heeft nog steeds de traditionele Cubaanse smaken en body.

De H. Upmann Cubaanse sigaar is prachtig gemaakt met een breed scala aan smaken. Het is een complexe, maar gemakkelijk te gebruiken Cubaanse sigaar.