Canard-Duchne Champagne Tour Recensie. Bezoek De Kelders In Ludes

Mijn ouders bezochten me een weekend en ik genoot van hun gezelschap, dus besloot ik ze mee te nemen naar de spirituele hoofdstad van Champagne, Pernay. Omdat Canard-Duchne hun favoriete champagne is, besloot ik ze mee te nemen naar de kelders voor een informatieve rondleiding.

Nadat ik Canard-Duchnes-invoer Authentieke Brut-cuve al had beoordeeld, dacht ik dat het ook een geweldige kans zou zijn om de volledige ervaring te bespreken.

Gebruik de links hierboven om verder te gaan of scroll naar beneden om alles te lezen.

Bekijk de champagnegidsen voor op maat gemaakte units

Over Canard-Duchne

Mijn ouders beweren trots dat ze al sinds 1983 Canard-Duchne drinken. Het huis maakt zijn mousserende wijn echter al veel langer.

Canard-Duchne werd opgericht in 1868 en viert zijn 150e jaar. De geschiedenis begon toen Victor Canard (een kuiper) Lonie Duchne ontmoette, een dochter van een wijnmaker.

Ze werden verliefd en besloten te trouwen. In 1868 begonnen ze hun eigen champagnehuis. Het huis werd naar hen vernoemd en werd een beroemd merk.

De Russische tsaren raakten al snel geïnteresseerd in Canard-Duchne. Dientengevolge kreeg de zoon van Victor en Lonies, Edmond, in 1890 een contract als officiële leverancier van de Imperial Courts.

Canard-Duchne versierde hun flessen met het Russische keizerlijke tweekoppige wapenschild ter ere van deze prestatie. Hun labels saber vertegenwoordigen ook de relatie van het merk met de kunst van Sabrage. We zullen dit later uitleggen.

Canard-Duchne is tegenwoordig in meer dan 130 landen over de hele wereld te vinden. Het bedrijf produceert jaarlijks 4 miljoen flessen en beweert dat er elke 15 seconden één wordt geopend. Laurent Fdou is de blender van Canard-Duchnes en werkt al sinds 2003 bij het huis.

Waar Is Canard-Duchne-champagne?

Canard-Duchne haalt zijn druiven uit 400 ha binnen 60 verschillende crus. Het huis bevindt zich echter in Ludesat N1, rue Edmond Canard.

Ludes zelf is een eersteklas cru-dorp in de Montage de Reims, maar ligt in de nabijheid van zowel de Valle de la Marne als de Cte de Blancs.

Daarom is het gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit zowel Reims als Pernay, de meest populaire knooppunten in de Champagne. Het openbaar vervoer is echter een beetje uitdagend wanneer u door de regio reist.

Hoe Boek Je Een Tour Met Canard-Duchne

Canard-Duchne verzoekt bezoekers om hun rondleidingen van tevoren te boeken, dit kan telefonisch of via hun website.

Wanneer u online boekt, hoeft u alleen maar een formulier in te vullen en te verzenden. Dit is echter slechts een aanvraag voor een rondleiding en er wordt contact met u opgenomen voor een bevestiging op basis van hun beschikbaarheid.

Bevestiging komt in de vorm van een e-mail of een telefoontje, dus het is belangrijk om te controleren op hun reactie. Want hoewel er op sommige dagen meer tours zullen zijn dan andere, komen ze op andere minder vaak voor. Het is de moeite waard om vooruit te kijken, aangezien sommige rondleidingen in het Frans en andere in het Engels zijn.

Onze tour was iets langer dan verwacht vanwege het feit dat er minder tours beschikbaar waren dan geadverteerd.

Wat Zijn De Kosten Van Canard-Duchne Kelderrondleidingen?

Canard-Duchne is een grote waarde in vergelijking met andere attracties, die kostbaar kunnen zijn.

De volgende kosten zijn typisch voor een bezoek:

  • Volwassenen: 14
  • Kinderen (0-10 jaar): gratis
  • Kinderen (10-17 jaar): 7
  • Groepen (15+ personen): 13

Een proeverij is bij het bezoek inbegrepen, daarom zijn volwassenen duurder dan kinderen.

Tourrecensie Canard-Duchne

Omdat ik mijn e-mails niet heb gelezen voordat ik aankwam, kwamen we iets eerder aan dan de laatste tourtijd, daarom heb ik ervoor gezorgd dat het de moeite waard is om in het bovenstaande gedeelte te controleren.

Desalniettemin werden we hartelijk begroet door Aurlie, een van de gidsen van Canard-Duchnes, die ons uitnodigde om plaats te nemen terwijl we wachtten. Het wachten was ook niet ongemakkelijk, aangezien het atrium van Canard-Duchnes een ruime lounge met veel zitplaatsen heeft.

We dronken champagne van een nabijgelegen bar terwijl we wachtten. Aurlie speelde ook een introductievideo.

Toen het tijd was voor de rondleiding, bleek dat we de enige bezoekers waren. Als zodanig waren we heel blij dat we de plaats helemaal voor onszelf hadden!

Introductie Van Champagne & Canard-Duchne

Eerst werden we door een grote glazen deur geleid. Dit leidde ons naar de kelders van Canard-Duchnes op de eerste verdieping. Aurlie beantwoordde graag onze vragen en gaf ons wat feiten terwijl we de trap afliepen.

We hadden nogal wat vragen beantwoord tegen de tijd dat we onderaan de trap kwamen. Ik was opgelucht dat er nog materiaal was voor de tour.

Er was nog zoveel te ontdekken, wat ik me realiseer naarmate ik meer over Champagne leer.

Leren over de regio

We kwamen aan in een grote kamer met een moderne installatie aan de muur rondom een kaart van de regio in het centrum. Aurlie legde uit hoe de ezel was gemaakt door ons een andere kaart van het gebied aan de zijkant te laten zien.

Voor degenen die niet bekend zijn met Champagne, dit was een goed startpunt. Dit werd vervolgens door Aurlie gebruikt om de plaats van Canard Duchnes in de industrie uit te leggen.

Als een Ngociant-manipulator haalt Canard-Duchne de meeste van zijn druiven elders, zoals ik hierboven heb uitgelegd. Van de 60 champagne crus die ze gebruiken, zijn er een paar grand en premier cru dorpen voor toegang tot premium druiven.

Canard-Duchne heeft verschillende 4- tot 6-jarige contracten met lokale wijnboeren om een regelmatige productie te garanderen. Ze hebben ook frequente bezoeken om een nauwe werkrelatie te onderhouden.

Het Wijnbereidingsproces

Aurlie leidde ons vervolgens langs een oude pers en naar een gang waarop een fresco was ontworpen met het productieproces van Champagne. Vervolgens kregen we informatie over het wijnbereidingsproces en enkele specifieke details voor Canard-Duchne.

We ontdekten bijvoorbeeld dat de oogst van 5.126 cm bijzonder vroeg was vanwege de intense hitte en begon op 25 augustus in plaats van in de eerste week van september. Het jaar was uitzonderlijk, dus we kunnen over een paar jaar een milsime van 2022 verwachten!

Bovendien hebben we geleerd dat de meeste van hun druiven eerst acht tot tien dagen worden gefermenteerd in stalen tanks. Hun biologische P181-cuve, die biologisch wordt geproduceerd uit druiven, wordt gerijpt in eikenhouten vaten totdat hij klaar is om te bottelen.

Het blenden van Canard-Duchne Champagne is mogelijk met meer dan 70 wijnen. Het huis gebruikt ook meer Pinot-druiven dan Chardonnay. Bovendien kunnen hun reservewijnen twee tot drie jaar in tanks worden bewaard, waarvan de oudste uit 2008 is.

Ten slotte werd ons ook uitgelegd dat hun Charles VII-cuve vier jaar gerijpt is in plaats van het verplichte minimum van 18 maanden.

Voordat we naar een lager niveau gingen, liet Aurlie ons een sculptuur van het indrukwekkende wapenschild van Canard-Duchnes zien. Ze legde ons de oorsprong van het beeld uit, evenals andere leuke weetjes.

De Kelders

Nadat we het indrukwekkende wapen hadden bewonderd, werden we via een oudere trap naar de oorspronkelijke kelders van het huis gebracht. De kelder, met de hand gebeeldhouwd in het midden van de 19e eeuw, behoorde vroeger toe aan de Ludes Chteau die toebehoorde aan de familie.

Het kasteel werd echter tijdens de Eerste Wereldoorlog gedeeltelijk verwoest vanwege de nabijgelegen frontlinies. Het werd in de jaren vijftig afgebroken om het opnieuw op te bouwen.

De kelders zijn uitgehouwen in de natuurlijke kalkbodem van de grond en bieden het ideale klimaat voor het rijpen van champagne. De vochtige omgeving blijft op een constante 10C (10 C) en de duisternis voorkomt onnodige blootstelling aan licht van de wijn.

Interessant is dat we ook vernamen dat de kelders tijdens beide wereldoorlogen werden gebruikt als ziekenhuizen voor gewonde soldaten. Hopelijk werden de troepen getrakteerd op een paar glazen voordat ze terugkeerden naar het front!

Een ondergrondse kunstgalerij

De kelder bleef op de eerste verdieping met rijen flessen op hun pitres, die werden gebruikt in het raadselproces. Deze werden getoond omdat ze niet nodig waren voor het raadselproces.

Aan weerszijden van de gang van de kelders waren lange nissen, die waren omgebouwd tot individuele kunstinstallaties.

Elk was origineel en probeerde de identiteit van Canard-Duchnes te belichamen terwijl ze eer betuigden aan de bruisende wijn. Ontworpen door Franse kunstenaars, mijn favoriet is gemaakt door de in Pernay geboren Vincent Rahir.

Het heette gewoon Remuage of Riddling en had een muurschildering van oude flessen met een pupitre in het midden. Ondertussen verlichtte verlichting vanaf de vloer de flessen in de pupitre, zodat je het bezinksel bij de kroon kon zien.

Een andere installatie presenteerde de Canard-Duchne-stamboom kunstig, evenals originele gereedschappen voor het maken van wijn en de originele glas-in-loodramen die werden geborgen uit de kerk van Ludes Chteaus.

Hoewel het verleidelijk is om ze allemaal te beschrijven, zou ik de ervaring om ze zelf te ontdekken niet willen verpesten!

Sabrage: de kunst

Ik probeerde de voortdurende relatie van Canard Duchnes met Art of Sabrage uit te leggen. Een kunstvorm die voor het eerst werd ontwikkeld door Napoleontische officieren, saberen is de techniek van het openen van een champagnefles met een zwaard.

Canard-Duchne organiseert evenementen en leidt professionals op in Champagne Sabering. Het huis heeft zelfs een langdurige relatie met 80 verschillende onderwijsinstellingen, waaronder HEC, La Sorbonne, Polytechnique en Saint-Cyr.

Geheime niveaus

Aurlie nam ons mee naar een andere verdieping om de kelders te verkennen. Ze legde ons uit dat er vier niveaus van kelders waren met een maximale diepte van 35 meter. Ze bevatten in totaal 11 miljoen flessen.

Een vijfde niveau werd bij toeval ontdekt nadat de kelders waren leeggepompt na een overstroming. Dit geheime niveau werd slechts gedeeltelijk voltooid. Er waren geen trappen, maar een gat.

Toen Laurent Fdou dit hoorde, werd hij geïnspireerd door het idee om champagne te gebruiken om champagne te laten rijpen om het 150-jarig jubileum van het huis te vieren. Bijgevolg zullen er 150 flessen in deze afgrond worden geplaatst, evenals 50 vintage flessen voor een goede dosis, zodat ze de natuurlijke omgeving van de grotten kunnen gebruiken tijdens de prijs de mousse.

Champagne-bibliotheek

Op de laatste verdieping waren lange gangen met champagneflessen sur les lattes . Hier rijpt de wijn. Deze gangen zijn nog steeds in gebruik en alle flessen die we zagen zullen ooit worden gekurkt om over de hele wereld te worden verspreid.

Ze gaf ons wat meer informatie over de productie en logistiek van Canard-Duchnes, en ze scheen met haar fakkel in een van deze flessen. Hier konden we duidelijk het sediment zien dat door het verouderingsproces werd geproduceerd, badend in de vloeibare inhoud.

Deze gang eindigde in een bibliotheek die ik liever had dan boekenplanken. De Canard-Duchnes Champagne-bibliotheek is een kleine, met stenen uitgehouwen kamer met een verzameling van ongeveer 10.000 flessen.

Elke fles is geleegd maar nog niet geleegd. Dit betekent dat het vele decennia kan verouderen, met de oudste uit 1957.

Fdou, een speciale ruimte voor blenders, zou de faciliteiten van de bibliotheek gebruiken om af en toe wijnen uit verschillende periodes te proeven om hem te helpen de melanges beter te begrijpen.

Champagneproeverij

Na meer dan 130 treden te hebben geklommen en afgedaald, waren we toe aan een kleine verfrissing. Om het bezoek af te sluiten, nam Aurlie ons mee terug de trappen op naar de bar bij het atrium waar de rondleiding begon.

Vervolgens bracht ze een selectie cuves tevoorschijn die we konden proberen. Meestal omvat een bezoek een enkel glas om te proeven. Aurlie stond ons toe om meer te proberen omdat ik bij Bespoke Unit was.

De volgende cuves werden die dag aan het publiek aangeboden:

P181 Extra bruut

Canard Duchnes Biologische Mix is een droge extra brut die bestaat uit 30% pinot noir en 30% pinot meunier. Het bevat ook 40% chardonnay. Allemaal afkomstig uit het dorp Verneuil, de naam van de cuves is afgeleid van het specifieke perceel van 12 hectare waar de druiven worden geoogst.

Karel VII

De vaandeldrager van het huis is een klassieker en de favoriete melange van mijn ouders. Gemaakt met 30% reservewijnen, bestaat de blend uit 40% pinot noir, 30% pinot meunier en 30% chardonnay.

Charles VII Blanc de Blancs

Blanc de Blancs Champagne wordt alleen gemaakt van witte druiven. Dit is typisch Chardonnay. Deze blend is bijzonder romig en heeft een frisse witte afdronk. Het bevat ook 30% reservewijnen.

Charles VII Blanc de Noirs

Mijn favoriet onder de Canard-Duchnes-selectie, de rijke Blanc de Noirs is samengesteld uit 70% pinot noir en 30% pinot meunier. Een intense en zure ervaring, het rijpe gehemelte heeft rode vruchtenconserven met een gistachtige afdronk.

Charles VII Gladde Rosé

Ik ben geen fan van zoete champagne, maar ik stond te popelen om iets anders te proberen.

De nieuwe Sec-cuve van Canard Duchnes is heerlijk en heeft 20% reservewijnen.

Het heeft een hoog suikergehalte en bestaat uit 40% pinot nout, 30% pinot moinier en 30% chardonnay.

Afsluitende Gedachten

Canard-Duchne, een favoriet van het gezin, is de perfecte keuze als u op zoek bent naar een klein huis met een rijke geschiedenis. Zoals eerder vermeld, heb ik hun Authentieke cuve al beoordeeld, die ook tot onze beste Champagnes behoort

Aangezien Canard-Duchne weggestopt is van de drukte van de grotere huizen, is het zowel betaalbaar om te bezoeken als stressvrij. Verder is er voldoende parkeergelegenheid en zijn er gedurende de dag een aantal bezoeken beschikbaar.

Aurlie was een geweldige gastheer en zorgde ervoor dat we ons meteen thuis voelden. Ik kijk uit naar een volgend bezoek van Bespoke Unit.

Ik was blij dat ik de kans kreeg om samen met mijn ouders Canard-Duchne te bezoeken. Het was een zeer sentimentele reis voor hen. Het is een waardevolle plek om te bezoeken, en ik raad het ten zeerste aan.

Bezoek aan de kelder van Canard-Duchne Beoordeeld door Charles-Philippe, op 13 december.

“Betaalbare en plezierige rondleiding met personalisatie. Terwijl de grotere huizen massaal mensen aantrekken, biedt Canard-Duchne een meer intieme ervaring van zijn kelders.”